Robotteja kaupunkii -julkaisun kansikuva.

Robotteja kaupunkiin – portfolio mobiilirobottien käytöstä ja mahdollisuuksista

Robotteja kaupunkiin -julkaisu kokoaa yhteen tietoa ja esimerkkejä mobiilirobottien käytöstä Suomessa ja maailmalla. Samalla portfolio esittelee AutoMod-hankkeen keskeiset tulokset.

Robotiikka voi helpottaa monia työtehtäviä lähitulevaisuudessa ja vapauttaa ihmisiä yksitoikkoisesta tai vaarallisesta työstä. Robotit työskentelevät jo monissa paikoissa kuten satamissa ja tehtaissa, mutta ne voisivat toimia myös kaupungeissa. Uusi Robotteja kaupunkeihin -julkaisu esittelee erityisesti tätä puolta robotiikan hyödyntämisestä.

Forum Virium Helsingin, Espoon kaupungin ja Metropolia ammattikorkeakoulun yhteisessä AutoMod – Autonomiset modulaariratkaisut: case kiertotalous -hankkeessa tarkasteltiin, voisiko robotiikka tulla lähemmäs ihmistä: kaupunkeihin. Kesällä 2023 hanke kokosi havaintonsa portfolioksi

Kahden vuoden aikana kaupunkirobotiikkaan tutustuttiin monipuolisesti muun muassa innovaatiokilpailujen, demojen, kokeilujen ja selvitysten kautta. Metropolia ammattikorkeakoululla kehitettiin robottien kimppakyytiä eli alustaa, jonka päälle mahtuu useita erilaisia robotteja samaan aikaan. Kokeiluilla selvitettiin, miten robottikäsi voisi auttaa töhryjen poistamisessa seinistä tai uudenlainen rajapinta parantaa kuljetusten sujuvuutta yhdistämällä kuorman ja erilaiset alustat roboteista polkupyöriin. 

Robotteja kaupunkiin -julkaisu kokoaa työn tulokset, tiimin oivallukset ja lisäksi paljon esimerkkejä kaupunkien mobiilirobotiikasta maailmalta. Käy tutustumassa!

Siirry julkaisuun!