Robotteja Kerassa -tapahtuman juliste

Kiertotaloutta ja robotteja uteliaille – Tule Keran halleille 4.5.

Tule kuulemaan, näkemään ja kokemaan, mitä kaikkea kiertotalous nykyään on. Ohjelmassa on paitsi robottiesittelyjä ja teknologioihin tutustumista myös taimiruukkujen tekoa, karkkirobottien rakentelua ja hodareita!

Pakkaa käyttämättä jääneet vaatteet ja rikki menneet muoviesineet mukaan ja valmistaudu kierrättämään ne uuteen käyttöön!

Tapahtuma alkaa klo 16 ja päättyy klo 19. Paikalle voi tulla milloin vain ja lähteä, kun huvittaa.

Ohjelmassa on muun muassa:
– Kaupunkirobotit esittäytyvät: Dimalog-robotti puhdistaa jälkiä seinistä ja CONTAI-robotti auttaa jäteautoja järjestelemällä jäteastiat helpommin saavutettavaan paikkaan.
– Muoviverstas: Voit kokeilla, kuinka muovijätteestä valmistetaan uusia tuotteita. Voit tuoda verstaalle omaa polypropeenia työstettäväksi, mutta voit myös saapua tyhjin käsin. Polypropeenin tunnistat kolmion muotoisesta 05 PP -leimasta, joka löytyy yleensä tuotteen pohjasta.
– Tekstiilien kiertoa: Voit tuoda käyttämättä jääneitä vaatteitasi vaatteidenvaihto- tai korjauspisteille sekä Emmyn tai Kierrätyskeskuksen keräykseen. Esittelyssä myös tekstiilien tunnistuslaite, joka osaa lajitella vaatteita värin ja kangastyypin mukaan.
– Työpaja, jossa tuunataan kierrätysmateriaaleista taimille istutusastioita
– Lapsille suunnattu karkkirobotti-työpaja, jossa rakennetaan karkeista robotteja.

Tarjolla hodareita 300 ensimmäiselle!

Järjestämme tapahtuman yhdessä KETO – Kestävän kasvun kehitysympäristöjen toteutuspolku -hankkeen kanssa.
Kumpaakin järjestäjää rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.